Later … wil ik de techniek in

Was jij zo’n kind dat uren kon spelen met technisch lego? Wist je al snel hoe een soldeerbout werkt en ben je altijd al gek geweest van computers en gadgets? En repareer je in je vrije tijd graag kapotte apparaten? Lees dan snel verder, want het profiel Produceren, Installeren & Energie is echt iets voor jou!

Kies je voor dit profiel, dan kies je voor een brede opleiding. Een opleiding waarin metaal-, elektro- en installatietechniek samenkomen. Hoe kun je op een tekening zien hoe installaties en producten in elkaar zitten? Hoe maak je zelf die tekeningen en producten? Je leert het allemaal in dit profiel. Ook weet je straks alles over verschillende materialen en gereedschappen. En niemand hoeft jou te vertellen wat de veiligheidsregels en -voorschriften zijn.

De wereld van morgen

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Waar oude beroepen veranderen of verdwijnen, ontstaat ruimte voor nieuwe beroepen. Zéker in de techniek: wat vandaag nog nieuw is, is morgen alweer oud. Het bedrijfsleven houdt van leerlingen met dit profiel: veelzijdige talenten die meegaan met ontwikkelingen en snel kunnen schakelen. Zeker als je na je diploma verder leert op een mbo-opleiding zoals Monteur Elektrotechnische Installaties, Servicemonteur of Lasser.

Profiel van de toekomst

De profielgebonden vakken die je in dit profiel moet volgen, zijn NaSk1 (natuur- en scheikunde) en wiskunde. Ben jij dus geïnteresseerd in 3D-printen, domotica (schakelen van verlichting met je smartphone) of lasersnijden? En lijkt het je geweldig om in onze levensechte werkplaatsen en bij stagebedrijven praktijkervaring op te doen? Het profiel Produceren, Installeren & Energie is helemaal jouw ding!

James

‘Op Het Zuiderpark College werk je in een echte werkplaats met echte machines’