Thuis op je nieuwe school

Nog even en je maakt de stap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs. Leuk dat je alvast op onze website kijkt! Als je voor onze school kiest, dan zorgen wij dat je je snel bij ons thuis voelt. En dat je les krijgt in de vakken waar je later iets aan hebt, in misschien wel het allermodernste schoolgebouw van Rotterdam. Begint jouw toekomst op Het Zuiderpark College?

Even wennen

Een nieuwe school … best spannend. Nieuwe kinderen, nieuwe leraren, een nieuw schoolgebouw. Snappen we helemaal. Daarom organiseren we al vóór de zomervakantie een kennismakingsmiddag met je nieuwe klas. En begin je het schooljaar met een introductieprogramma. Daar leer je ook je mentor kennen, die je de weg leert kennen in het gebouw en je laat wennen aan je klasgenoten en docenten. Deze kennismakingstijd sluiten we af met een werkweek. Daarin doen we samen leuke en leerzame activiteiten. Zo leer je je klas, de docenten en je mentor nog veel beter kennen.

Robots, garage, keuken en meer

Er gaat een wereld voor je open op Het Zuiderpark College. Een wereld waarin de nieuwste technologie een grote rol speelt. Kijk alleen maar eens naar ons schoolgebouw: ruim, licht, open en vol technologie van de 21e eeuw. Je leert werken met bijvoorbeeld 3D-printers, robots en VR-brillen. Ook hebben wij een praktijkstraat waar je bijvoorbeeld gaat koken in de keuken of met machines werkt om te zagen of te monteren.

Hóeveel profielen? Vier!!

Als je aan het einde van de tweede klas een profiel gaat bepalen, dan kun je uit drie technische profielen kiezen: Bouwen, Wonen & Interieur (BWI), Produceren, Installeren & Energie (PIE). Niks voor jou? Dan past het profiel Zorg & Welzijn (Z&W) of Economie & Ondernemen (E&O) misschien beter bij je. Met vier profielen heb je bij ons genoeg te kiezen voor jouw toekomst!