Bouwt u mee aan de toekomst van uw kind?

Zicht op een mooie toekomst. Dat willen we uw kind op Het Zuiderpark College bieden. We willen niet alleen met uw kind, maar ook met u als ouder/verzorger een goed contact opbouwen. Samen met u zetten we ons er voor in dat uw zoon of dochter een fijne tijd op onze school heeft.

Ouderbijeenkomsten

In de eerste twee leerjaren (de onderbouw) organiseren we ouderbijeenkomsten over onderwerpen die te maken hebben met pubers & school. U krijgt ook van alles te horen over actuele opvoedkundige zaken. En we praten u natuurlijk regelmatig bij over bijvoorbeeld profielkeuzes, stages en het eindexamen. Bijvoorbeeld over Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Om uw kind te helpen de juiste keuze voor een profiel te maken, gaan we bijvoorbeeld op bezoek bij vakmensen in de praktijk. Zo ontdekken leerlingen welk beroep of welke vervolgopleiding goed bij ze past.

Ouderraad

Praat u graag mee met de schoolleiding over de gang van zaken op Het Zuiderpark College? Dan is de ouderraad misschien wel iets voor u! Daarin vergaderen ongeveer tien ouders van leerlingen, een lid van de schoolleiding en de medewerkster Educatief Partnerschap vijf keer per jaar. Aan het begin van het nieuwe schooljaar krijgen alle ouders een uitnodiging om zich aan te melden voor de ouderraad. Leuk als we u daar straks misschien ontmoeten!