Daag de toekomst uit

Het Zuiderpark College heeft alles in huis om jou op de toekomst voor te bereiden. Een toekomst waarin technologie en ICT/IT steeds belangrijker worden. Daar gaan we jou natuurlijk op voorbereiden. Je krijgt les in grote lokalen, waarin we gebruik maken van nieuwe technologieën. Bij ons draait het om jou. Wij helpen je jouw talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen. In misschien wel de mooiste en modernste school van Rotterdam!

Vier jaar vooruit

Het Zuiderpark College is een school voor onderwijs op vmbo-/mavoniveau. Wij leiden je op in de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg, de gemengde leerweg en de theoretische leerweg. In alle leerwegen bieden we leerwegondersteunend onderwijs (lwoo). Na afronding van de eerste twee jaar (onderbouw) ga je in het derde en vierde jaar (bovenbouw) verder met lessen die bij jouw profiel horen. Welk profiel dat is, kies je aan het einde van de tweede klas. In de bovenbouw loop je ook stage bij een bedrijf dat bij jouw profiel past.

Loopbaanoriëntatie en Begeleiding (LOB)

De keuze voor een profiel is niet voor iedereen even makkelijk. Daarom organiseren we allerlei activiteiten die je daarbij helpen. We gaan op beroepensafari en nemen een kijkje bij vakmensen in de praktijk. Ook heb je gesprekken met je mentor over de profielkeuze die het beste bij jou past. Dit alles bij elkaar noemen we Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Zo komt jouw toekomst steeds beter in beeld!

 Smart-onderwijs

Het Zuiderpark College heeft alles in huis om jou op de toekomst voor te bereiden. Zo leer je in ons gloednieuwe lokalen werken met 3D-printers, robots en virtual reality-brillen. Daar maken we je helemaal vertrouwd met de 21e-eeuwse technologie. Je leert ontwikkelen, communiceren, samenwerken en probleemoplossend denken. De les begint centraal, waarna je met een groepje werkt met bijvoorbeeld robots, drones, VR. Je leert ook filmpjes maken en vloggen. Daarna ben je klaar voor een vervolgstudie of een baan van de toekomst!