‘Later’ begint al in de eerste klas

Je toekomst lijkt misschien nog ver weg. Toch is later dichterbij dan je denkt. Wil je dat ‘later’ iets is om nu al naar uit te kijken? Dan is het belangrijk een profiel te kiezen dat bij je past. In een profiel oriënteer je je op een -als je dat wilt- vervolgopleiding en op het werk dat je later wilt doen.

Eerste stap naar de toekomst: onze vier profielen

Op Het Zuiderpark College heb je de keuze uit maar liefst vier profielen:

Welk van de vier profielen je ook kiest, elk profiel heeft een verplicht beroepsgericht profielvak en beroepsgerichte keuzevakken.

Je staat er niet alleen voor

Je hebt dus nogal wat te kiezen … en dat kan best lastig zijn. Natuurlijk helpen we jou daarbij. Door je in de eerste en tweede klas meteen al kennis te laten maken met veel beroepsrichtingen bijvoorbeeld. En je praat regelmatig met je mentor over wat je wilt worden en welke vervolgopleiding daarbij past. Een definitieve keuze voor een profiel maak je dan in de tweede klas. Zit je eenmaal in het derde en vierde jaar, dan ga je op stage bij een bedrijf dat past bij jouw profiel. Leuk én zinvol, want zo doe je alvast wat werkervaring op. En weet je al een beetje hoe het is om echt te werken in de richting die jij wilt.