Later … wil ik het maken

Werk je graag met je handen en ben je best creatief? Lijkt het je wel wat om bouwtekeningen te maken en te lezen? En kun je niet wachten om met machines te werken? Denk dan eens serieus na over het profiel Bouwen, Wonen & Interieur (bwi)!

Bouwen, Wonen & Interieur is een mooi profielvak, waarin je kennis maakt met alle onderdelen van het bouwproces: van ontwerp tot eindproduct. Ook leer je met hout te werken en een meubelstuk te ontwerpen. Dit is een profiel voor echte doeners.

Laat je handen wapperen

Kies je dit profiel, dan werk je veel met je handen. Om te timmeren bijvoorbeeld, te metselen en te schilderen. Maar je raakt ook vertrouwd met computerdesign, met twee- en driedimensionaal (2D en 3D) tekenen en met machines zoals de lasersnijder. Voor dit profiel zijn NaSk1 (natuur- en scheikunde) en wiskunde verplichte vakken. Met dit diploma heb je de basiskennis in huis om later als metselaar, meubelmaker, schilder of timmerman te werken. Of je leert nog even door bij een mbo-opleiding in de techniek bijvoorbeeld, of in de designsector. Laat jij dus graag je handen wapperen, dan is dit jóuw profiel!

‘Ik vind het gaaf dat je op deze school zoveel richtingen kan kiezen voor techniek’

Noah