ONS ONDERWIJS

ONDERBOUW

Het eerste jaar bij ons op school kom je in de brugklas. Samen met het tweede jaar vormt dit de onderbouw. Aan de start van het eerste jaar laten we je kennis maken met je klasgenoten, de leraren en je mentor zodat jij je zo snel mogelijk thuis voelt op onze school.

JE MENTOR IS ER VOOR JOU
Bij je mentor kun je, in alle jaren, terecht voor al je vragen over huiswerk en school, maar kun je ook altijd aankloppen als je gewoon even wilt praten. Je mentor zorgt ervoor dat jij snel de weg weet in het voor jou nieuwe gebouw, met al die nieuwe docenten en andere leerlingen.

SAMEN IN EEN KERNTEAM
De onderbouw bestaat uit twee kernteams. Jij zit met jouw klas in één van deze kernteams. Je hebt les van vaste docenten in een eigen gedeelte van de school. Daardoor raak je snel vertrouwd met je nieuwe school en kom je je oude klasgenootjes van de basisschool ook nog regelmatig tegen!

WELKE VAKKEN KRIJG IK IN DE BRUGKLAS?
Benieuwd welke vakken jij het eerste jaar bij ons op school allemaal krijgt? Dat begrijpen we heel goed, we sommen ze daarom even voor je op: Nederlands, Engels, Wiskunde, Rekenen, Lichamelijke Opvoeding (gym), Mens & Economie, Mens & Techniek, Mens & Verzorging, Kunst & Cultuur en mentorles.

HUISWERKBEGELEIDING
Het is heel normaal dat je in de onderbouw moet wennen aan het dagelijks huiswerk maken. Om je een beetje op weg te helpen, bieden we daarom huiswerkbegeleiding aan. Op deze manier kun je op school onder begeleiding je huiswerk maken en leer je hoe je goed kunt plannen.

BOVENBOUW

Als je de onderbouw, de eerste twee jaren, hebt doorlopen kom je in de bovenbouw. De bovenbouw bestaat uit je derde en vierde jaar bij ons op school. Aan het einde van je tweede jaar maak je de keuze voor een profiel. Dit is het profiel dat je in je derde en vierde jaar volgt.

De vijf profielen waaruit je kunt kiezen zijn:


In de bovenbouw volg je nog enkel lessen die horen bij het door jou gekozen profiel. Wat je kiest, hangt af van wat je later wilt worden en welke vervolgopleiding je gaat kiezen. Elk profiel heeft een beroepsgericht deel: profielvak. Daarnaast heeft elk profiel beroepsgerichte keuzevakken. Welke vakken dat zijn vind je op de pagina’s met de profielen. In het 3e en 4e jaar loop je ook stage bij een bedrijf dat past bij jouw profiel. Op deze manier doe je alvast wat werkervaring op in jouw toekomstige werkveld!

Neem vooral een kijkje op de profielpagina’s om te zien welke profiel het beste bij jou past en welke vakken hierbij horen.  

Klik hier voor de brochure: