ONS ONDERWIJS

1ste EN 2de KLAS
Na de zomervakantie start je in de 1ste klas en kom je in een klas met veel nieuwe kinderen. Je hebt les van vaste docenten in een eigen gedeelte van de school. Doordat alle lessen vlak bij elkaar zijn, raak je snel vertrouwd met je omgeving. De pauze heb je samen met andere klassen uit leerjaar 1 en 2 zodat je ook oude klasgenootjes van de basisschool kunt tegenkomen in de kantine.

We starten natuurlijk met een kort introductieprogramma. Belangrijk is dat je je snel thuis gaat voelen. Na enkele weken sluiten we de introductie af met een werkweek. Door samen leerzame en leuke activiteiten te doen, leer je daar in vier dagen je klasgenoten, docenten en mentor nog veel beter kennen.

JE MENTOR IS ER VOOR JOU
Bij je mentor kun je, in alle jaren, terecht voor al je vragen over huiswerk en school, maar kun je ook altijd aankloppen als je gewoon even wilt praten. Je mentor zorgt ervoor dat jij snel de weg weet in het voor jou nieuwe gebouw, met al die nieuwe docenten en andere leerlingen. De mentor bespreekt onder meer de studieresultaten met jou en je ouders.

JOUW TOEKOMST 
Misschien weet je al wat je wilt worden of misschien nog helemaal niet. We  gaan samen met jou aan de slag om in de 2de klas de juiste profielkeuze te maken. Op het Zuiderpark College organiseren we activiteiten die je helpen bij het maken van een keuze uit de verschillende profielen en vervolgopleidingen. Hiervoor gaan we bij bedrijven en vakmensen in de praktijk. Je ontdekt wat jouw talenten zijn en waar je interesse ligt. Je hebt gesprekken met je mentor over het maken van een keuze, die bij jou past. Dit noemen we Loopbaan Oriëntatie en Begeleiding (LOB). Alle informatie verzamel je in je digitale portfolio.

 

WELKE VAKKEN KRIJG JE IN DE 1e EN 2e KLAS?
Benieuwd welke vakken jij het eerste jaar bij ons op school allemaal krijgt?

Nederlands, Engels, Duits (alleen in TL?GL2), Wiskunde / Rekenen, Lichamelijke Opvoeding, Economie & Ondernemen, Techniek, Zorg & Welzijn, Kunst & Cultuur, Skills uren en het Zuiderparkuur.

ONDERWIJS OP MAAT
Iedereen heeft talenten. Wij vinden het belangrijk dat jij jouw talenten zoveel mogelijk gaat ontdekken en ontwikkelen. Bij ons kun je daarom kiezen voor een talentenprogramma. Dit noemen wij Skills. Je maakt een keuze uit o.a.:

 • Sport+
 • Masterchef
 • Robotica
 • Fashion
 • Fotografie

 

Daarnaast bieden wij jou extra begeleiding (Nederlands, Engels, wiskunde of huiswerk) of verdieping in vakken waar je heel goed in bent. Dit noemen wij de ZUIDERPARKUREN

De Skills en Zuiderparkuren zijn een belangrijk onderdeel van het lesrooster!

ONS DOEL
In de eerste en tweede klas maak je al kennis met veel beroepsrichtingen. In de 2de klas kies je voor een profiel. Wat je kiest, hangt af van wat je later wilt worden en welke opleiding je gaat kiezen. Op het Zuiderpark College kun je kiezen uit vijf profielen:

 • Profiel Bouwen, Wonen & Interieur (BWI)
 • Twee- en driedimensionaal (2D en 3D) tekenen, ontwerpen en bouw
 • Profiel Produceren, Installeren & Energie (PIE)
 • 3d-printen, lasersnijden en domotica (schakelen van verlichting met je smartphone)
 • Profiel Mobiliteit & Transport (M&T)
 • Sleutelen aan auto’s, motoren en scooters
 • Profiel Economie & Ondernemen (E&O)
  Webshop bouwen en beheren, ICT, Logistiek
 • Profiel Zorg & Welzijn (Z&W)
  zorg, uiterlijke verzorging, toerisme, horeca en sport


LEERJAAR 3 EN 4
 
In leerjaar 3 en 4 volg je nog enkel lessen die horen bij het door jou gekozen profiel. Elk profiel heeft een beroepsgericht deel: profielvak. Daarnaast heeft elk profiel beroepsgerichte keuzevakken. Welke vakken dat zijn vind je op de pagina’s met de profielen. In het 3e en 4e jaar loop je ook stage bij een bedrijf dat past bij jouw profiel. Op deze manier doe je alvast wat werkervaring op in jouw toekomstige werkveld! Neem vooral een kijkje op de profielpagina’s om te zien welke profiel het beste bij jou past en welke vakken hierbij horen.