Op het Zuiderpark College organiseren wij naast de lessen ook talentworkshops. Na schooltijd kunnen onze leerlingen zich ontplooien op creatief, cultureel en sportief gebied. De workshops zijn uitdagend, inspannend én ontspannend waarmee je je talenten verder kunt ontwikkelen. De talentshops worden meestal verzorgd door gastdocenten. In de meeste gevallen is deelname gratis!

Het Zuiderpark College biedt de volgende talentshops aan:

-          Brassband
-          Challenge 010
-          Dans
-          Drama (toneel)
-          Fotografie
-          koken
-          Mode
-          Zang

Meer jongeren die via school structureel sporten en lid worden van een club. Dat is het doel van Challenge010. De deelnemers gaan de uitdaging aan met een schoolteam de beste van de stad te worden of hun persoonlijke grenzen te verleggen. Net als op Amerikaanse high schools komen ze uit in een competitie tussen teams van verschillende scholen. De leerlingen spelen in een tenue met de kleuren van hun school, maar worden wel direct lid van een vereniging. Er is dus een sterke koppeling tussen school en vereniging.
Het team wordt gecoacht door een gymleraar van school en getraind door trainers van een vereniging. Maar deelnemers hebben ook te maken met iemand die beroemd is in de sport van hun keuze. Iemand die weet wat topsport is en de competities van Challenge010 organiseert.

Het Zuiderpark neemt deel aan de volgende sporten:
- Zaalvoetbal bovenbouw, onderbouw en dames
- Basketbal
- Boksen