Stage

Al in de 1e klas beginnen de leerlingen met stage lopen. Wij vinden het belangrijk dat onze leerlingen een goede keus maken in welk profiel ze examen gaan doen, omdat dit voor een groot deel hun toekomst bepaalt.

Bliksemstage jaar 1 en 2

Een Bliksemstage is een bedrijfsbezoek van één dagdeel voor leerlingen van klas 1 en 2. In kleine groepjes bezoeken de jongeren een bedrijf waar ze ook echt de handen uit de mouwen mogen steken. Zo mogen ze een band verwisselen bij een autogarage, kruipen ze in de huid van een advocaat, maken ze hun eigen crème bij de apotheek en helpen ze achter de kassa bij een supermarkt. Op deze manier zien ze welke beroepen er allemaal zijn en kunnen ze écht ervaren wat het werk inhoudt. Doel is dat de leerlingen beter in staat zijn een keuze te maken voor een profiel of vervolgopleiding.

Afdeling Zorg & Welzijn

Je gaat in de 3e en 4e klas 3 weken stage lopen bij bedrijven of organisaties als een kinderdagverblijf, een basisschool, een restaurant, een tandartspraktijk, enz. Je kunt dan in de praktijk zien of jouw beeld van het werk wel klopt. Je werkt dan met een stage boek waarin je opdrachten moet maken. Zo moet je een dagboek bijhouden, algemene opdrachten uitwerken, bijvoorbeeld over bedrijfskleding en beroepsgerichte opdrachten maken over bijvoorbeeld hoeveel patiënten/klanten jouw stage bedrijf heeft.  Je moet van de hele stage een presentatie maken in PowerPoint of Prezi. Tot slot wordt jouw stage natuurlijk ook beoordeeld door je stagebegeleiders.